9_Víztisztítót a cipőboltból? - Ne a véletlenre bízd az ivóvized minőségét! - Víztisztító szaktanácsadás - Vízkémia Akkreditált Laboratórium

érdeklődés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

9_Víztisztítót a cipőboltból?

Vízkémia Akkreditált Vizsgálólaboratórium
Közzétette itt egészség ·
Tags: vízcsapvízivóvíztisztavízegészség
viztisztító

Magyarországon bárki árulhat víztisztítót.
Az is, aki nem ért a vízminőséghez és vízkezeléshez még annyira sem, hogy fel tudná mérni a nem megfelelő víztisztító választásából adódó kockázatokat.

A csapból folyó víz a feladás helyén kiváló minőségű, egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmazhat, viszont a fogyasztóhelyig szennyeződhet a fertőtlenítésből adódó melléktermékekkel és azokkal az anyagokkal, melyek a csővezetékből, szerelvényekből oldódhatnak ki.

A csapvizeinkben reálisan jelenlévő egészségkárosító szennyezők jelenléte sokáig  elhallgatott információ volt, ezért nem csoda, hogy a vásárlók többsége nincsen tisztában azzal sem, hogy milyen víztisztító javíthat biztonságosan csapvize minőségén.

A sokféle termék között nem könnyű az eligazodás, és -tapasztalatunk alapján- a fogyasztók legtöbbször olyan víztisztítót választanak, ami nem javít érdemben a víz kémiai minőségén (még akkor sem, ha a víz íze jobb).

Víztisztító választás előtt a legfontosabb tájékozódási pont a kezelendő csapvíz kémiai tulajdonságainak és potenciális szennyezőinek ismerete, nehogy a választott víztisztító többet ártson, mint amennyit használ.

A csapvíz lehetséges szennyezőihez választott víztisztítóval biztosítható az,  hogy a víz kémiai kezelése a hasznos ásványi anyag szempontjából minimális, az egészségre káros anyagok eltávolítása szempontjából viszont tökéletes legyen a szűrőbetét teljes ajánlott élettartama alatt.

Megfelelő víztisztítóval a fogyasztóhelyen biztonságosan, gazdaságosan, környezetkímélő és kényelmes módon állítható elő  kifogástalan minőségű ivóvíz a szükséges mennyiségben (a csapvízfelhasználás alig 5%-a ivóvíz célú).

Bizalommal ajánlom a Doulton víztisztító megoldásokat, melyek innovatív módon több szűrési funkciót valósítanak meg egy szűrőtesten belül.
A szűrőházakba a csapvíz tulajdonságainak megfelelően választható az integrált kerámia szűrőbetétek közül a legmegfelelőbb.

Laboratóriumunkban és háztartásunkban is valós használati körülmények között, több életcikluson keresztül vizsgáltuk az ultracarb szűrőbetétet. Az eredmények kiválóak mind az érzékszervi tulajdonságok javulása, mind az egészségre káros szennyezők eltávolítása szempontjából.

hivatkozások:
(1) https://mta.hu/tudomany_hirei/lesz-e-holnap-is-tiszta-vizunk-egymilliard-forintos-kutatasi-program-indult-a-hazai-ivovizellatas-vizsgalatara
(2) http://www.olomavizben.hu/
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz