Professzionális víztisztító megoldások a csapvíz tulajdonságaihoz igazítva. - Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Vizsgálólaboratórium

érdeklődés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Professzionális víztisztító megoldások a csapvíz tulajdonságaihoz igazítva.

Vizsgálataink során gyakran szembesülünk azzal, milyen károkat tud okozni a nem kellő körültekintéssel kiválasztott víztisztító.
Lehet, hogy a víz érzékszervi tulajdonságai javulnak, de pl. a rákkeltő trihalometánokat vagy az ólmot nem távolítja el a szűrő.
Rosszabb esetben a szűrőház és a csatlakozó alkatrészek kivitele silány (nem élelmiszeripari felhasználásra tervezett anyagokból készül) vagy maga a szűrőanyag megbízhatatlan, amiről véletlenszerűen leoldódhat az addig "összegyűjtött" szennyeződés.

A megfelelő vízkezelés kiválasztásához a vízkémiai ismeret alapvető, de ugyanilyen fontos a fogyasztói szokások ismerete is a biztonságos és gazdaságos üzemeltetés érdekében.


Miben tudunk mi segíteni?

A szakmai ismereteket igénylő tájékozódás terhét levesszük az Ön válláról.

Az első lépés a csapvíz kémiai jellemzőinek, lehetséges szennyezőinek megismerése. Több évtizedes laboratóriumi adatbázisunk alapján és néhány jellemző kérdést követően eldönthető, van-e szükség kiegészítő vizsgálatra. Amennyiben szükséges, célirányosan csak az adott alkotó vizsgálatára teszünk javaslatot, ha kéri: megvizsgáljuk a csapvizet.

A felmerülő szennyezők eltávolítására szakmailag tökéletes és műszakilag a legegyszerűbb (legkönnyebben üzembe helyezhető, karbantartható) megoldást preferáljuk.

Fontos elvünk, hogy a nyersvíz kémiai kezelése minimális legyen.
Csak olyan megoldást javaslunk, ami érdemben javít a csapvíz minőségén, biztonsággal üzemeltethető és gazdaságosan fenntartható.

Miért a Fairey Ceramics?

Az angiában készülő szűrők lehetővé teszik a csapvízhez és fogyasztói szokásokhoz igazított választást.
Közel 20 különböző szűrőbetét áll rendelkezésre, melyekből biztosan megoldható a magyarországi csapvizek leggyakrabban felmerülő problémája.
Egyedülálló integrált szűrőbetétei több szűrési funkciót valósítanak meg, ezáltal kis helyigényűek, költséghatékonyak, könnyen karbantarthatók.

A cég 1826 óta fejleszti és gyártja saját szabadalmai alapján a legkorszerűbb technológiák felhasználásával vízkezelési megoldásait, több mint 140 országban van jelen, évente milliós szűrőbetét eladással.

Számos szabadalommal rendelkezik, tagja többek között az amerikai WQA szervezetnek is.
A gyártási folyamatot ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer szavatolja (UKAS, Lucideon).

A szűrőházak és betétek valamint a csatlakozó elemek is élelmiszeriparban használható anyagokból készülnek, a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelnek.
A termékek európai (WRAS), amerikai (NSF 42,53) és Kanadai vízkezelés-technológiai tanúsítványokkal is rendelkeznek.

A Doulton® termékvonalat laboratóriumi háttértámogatással és a viszonteladói státusz minden előnyével tudjuk nyújtani:  a gyártó által biztosított garanciával és termékkövetéssel, csere szűrőbetét ellátással, kedvező áron.

    Miért a Doulton® szűrőket ajánljuk?

A csapvíz utótisztítására ajánlott termékcsalád minden olyan igénynek megfelel, amit 30 év szakmai tapasztalata alapján ezektől elvárunk.

Az integrált kerámia szűrő az ásványi anyag tartalom megtartása mellett távolítja el a vezetékből beoldódó káros anyagokat (pl. ólom) és a klóros fertőtlenítés melléktermékeit.
Kialakításának köszönhetően költséghatékony és minimális karbantartást igényel.
Az aktívszenes szűrőbetétek között egyedülálló ez a többrétegű kialakítás, melynek köszönhetően a csapvíz tulajdonságai alapján választható meg az előszűrő és/vagy a 4. szűrőfázis - így biztosítva azt, hogy a nyersvíz kémiai tulajdonsága, összetétele csak a szükséges de elégséges mértékben változzon meg.

a szűrőbetét külső kerámia rétege visszatartja a mikro-szennyeződéseket: baktériumok, ciszták, lebegő anyagok (pl. rozsda), nagyobb részecskék;
a kerámia-mátrix antibakteriális kialakítása megakadályozza a mikrobák szaporodását;
az aktív szén eltávolítja a klórt és a klórozás melléktermékeit (íz- és szagrontó anyagok, rákkeltő trihalo-metánok), ennek eredményeként  a víz káros anyagoktól mentes, kiváló ízű lesz;
amennyiben szükséges, az előszűrő(k) és/vagy a 4. fázis speciális szűrőanyag lehet, az egyéb egészség-károsító szennyeződések (ciszták, kórokozók, ólom, nitrát stb) eltávolítására.

Miért kell szakmai segítség a vízkezelés kiválasztásához?

A csapvíz minősége a felhasználóhelyen nagymértékben függ attól, milyen vezetéken érkezett.

A budapesti csapvíz a vízfeladás helyén megfelel az ivóvízre vonatkozó rendelet előírásainak, vagyis egészségre káros anyagot nem tartalmazhat, ásványi anyag összetétele kiegyensúlyozott.

A  klórozás szükségszerű melléktermékei: az íz és szagrontó anyagok, klór, klórozott szénhidrogének (rákkeltő anyagok), valamint a csőhálózatból “összeszedhető” szennyeződések eltávolítása  jogos fogyasztói igény.

Ahhoz, hogy tudjuk, mit távolítsunk el, és milyen technológia jöhet szóba, tudnuk kell a nyersvíz paramétereit.
Ha szükséges, vizsgálati adatbázisunk birtokában meg tudjuk mondani, milyen szennyeződésekre érdemes célzottan vizsgálni a csapvizet.

Az ólomtartalom ellenőrzése a legtöbb helyen ajánlott, mert amennyiben a csapvíz a beoldódás miatt tartalmazza ezt az egészségkárosító nehézfémet, ennek eltávolítása a prioritás.


Laboratóriumunkban az Ultracarb® szűrőt alkalmazzuk, és valós használati körülmények mellett vizsgáljuk folyamatosan.
Itt a csapvízben lévő magas ólom, az íz és szagrontó valamint a rákkeltő vegyületek eltávolítása a cél.

A kémiai vizsgálati és az érzékszervi eredmények kiválóak.

A szóba jöhető egyéb vízszűrőkhöz képest a Doulton® termékek választásánál előnyt jelentett pl. az,

  • hogy a csapvíz az ásványianyag tartalmát a szűrést követően teljes mértékben megőrzi;
  • a szűrő és szűrőbetét gyártási folyamatát a legszigorúbb minőségbiztosítási tanúsítványok is garantálják, a termékek Angliában készülnek.
  • a mechanikai szennyeződések (pl. rozsda) a kerámia felületről  könnyen eltávolíthatók, így a szűrőkapacitás nem romlik az idő előrehaladtával;
  • a külső kerámia rétegen való áthaladás egyedülálló szűrést biztosít;
  • a baktériumok szűrése még az aktívszénnel való találkozás előtt megtörténik;
  • az ár-érték arány egyedülállóan kedvező az integrált kialakítás miatt.egyéni ajánlat kérése
Vízkutató Vízkémia Kft.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz