Víztisztító megoldások a víz szennyezőihez igazítva. Kiemelkedően kedvező ár-érték arány! - Víztisztító szaktanácsadás - Vízkémia Akkreditált Laboratórium

érdeklődés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Vizsgálataink során gyakran szembesülünk azzal, milyen károkat tud okozni a nem kellő körültekintéssel kiválasztott víztisztító.
Lehet, hogy a víz érzékszervi tulajdonságai javulnak, de pl. a rákkeltő trihalometánokat vagy az ólmot nem távolítja el a szűrő.
Rosszabb esetben a szűrőház és a csatlakozó alkatrészek kivitele silány (nem élelmiszeripari felhasználásra tervezett anyagokból készül) vagy maga a szűrőanyag megbízhatatlan, amiről véletlenszerűen leoldódhat az addig "összegyűjtött" szennyeződés.

A megfelelő vízkezelés kiválasztásához a vízkémiai ismeret alapvető, de ugyanilyen fontos a fogyasztói szokások ismerete is a biztonságos és gazdaságos üzemeltetés érdekében.

Miben tudunk mi segíteni?

A szakmai ismereteket igénylő tájékozódás terhét levesszük az Ön válláról.

Az első lépés a csapvíz kémiai jellemzőinek, lehetséges szennyezőinek megismerése. Több évtizedes laboratóriumi adatbázisunk alapján és néhány jellemző kérdést követően eldönthető, van-e szükség kiegészítő vizsgálatra. Amennyiben szükséges, célirányosan csak az adott alkotó vizsgálatára teszünk javaslatot, ha kéri: megvizsgáljuk a csapvizet.

A felmerülő szennyezők eltávolítására szakmailag tökéletes és műszakilag a legegyszerűbb (legkönnyebben üzembe helyezhető, karbantartható) megoldást preferáljuk.

Fontos elvünk, hogy a nyersvíz kémiai kezelése minimális legyen.
Csak olyan megoldást javaslunk, ami érdemben javít a csapvíz minőségén, biztonsággal üzemeltethető és gazdaságosan fenntartható.
Miért kell szakmai segítség a vízkezelés kiválasztásához?

A csapvíz minősége a felhasználóhelyen nagymértékben függ attól, milyen vezetéken érkezett.

Pl. a budapesti csapvíz a vízfeladás helyén megfelel az ivóvízre vonatkozó rendelet előírásainak, egészségre káros anyagot nem tartalmazhat, ásványi anyag összetétele kiegyensúlyozott.
Teljesen indokolatlan (ső egyes esetekben káros is) a teljes sótalanítás.

A  klórozás szükségszerű melléktermékei: az íz és szagrontó anyagok, klór, klórozott szénhidrogének (rákkeltő anyagok), valamint a csőhálózatból “összeszedhető” szennyeződések eltávolítása viszont jogos fogyasztói igény.

Ahhoz, hogy tudjuk, mit távolítsunk el, és milyen technológia jöhet szóba, a nyersvíz paramétereinek ismerete alapvető.
Vizsgálati adatbázisunk birtokában meg tudjuk mondani, milyen összetételű a csapvíz. Szakmai tapasztalatunk alapján azt is, milyen lehetséges szennyeződések jelenhetnek meg a felhasználóhelyen, és szükséges-e célzott laboratóriumi vizsgálat.

A kiinduló csapvíz kémiai tulajdonságainak ismeretén kívül fontos a használói szokások figyelembe vétele is. Néhány napos üzemszünet esetén pl. a víztisztító rendszerből a pangó vizet el kell engedni, vannak olyan megoldások, melyek esetén a fertőtlenítés is szükséges lehet.

Az üzemeltetési költségek, a szükséges karbantartás gyakorisága szintén fontos mérlegelési szempontok.
egyéni ajánlat kérése
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz